Sunday , May 16 2021

Vreme geroasa, lapovita si vant in urmatoarele zile

ger

Meteorologii anunţă vreme urâtă, rece pentru zilele următoare. In noaptea de sambata spre duminica se va produce brumă pe suprafeţe extinse pentru ca temperaturile coboara din nou sub pragul inghetului, aproape chiar de pragul gerului in estul Transilvaniei.
SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-est a ţării, unde valorile termice se vor situa sub cele normale ale datei, asteptam asadar maxime de la doar 2 grade Celsius in nordul Moldovei pana la 14..15 grade Celsius in Oltenia si in sud-vestul Munteniei, regiuni mai ferite de invazia aerului rece venit dinspre nord. Cerul va fi temporar noros si mai cad precipitaţii în general slabe, sub formă de ninsoare în zona montană şi mixte, local în nord, est şi centru, iar seara şi noaptea, izolat în partea de sud-est a teritoriului.
În rest vor fi posibile doar cu totul izolat precipitaţii neînsemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări la munte, dar temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55…60 km/h.
In noaptea de sambata spre duminica se va produce brumă pe suprafeţe extinse pentru ca temperaturile coboara din nou sub pragul inghetului, aproape chiar de pragul gerului in estul Transilvaniei.
DUMINICA. Vremea va fi apropiată de regimul termic normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu valori maxime de temperatură cuprinse între 5 grade Celsius in estul Transilvaniei şi 14 grade in sud-vestul Olteniei. Peste zi vor fi înnorări temporare, dar numai izolat vor cădea precipitaţii slabe, fulguieli la munte şi predominant ploi, cu totul izolat în restul teritoriului. Noaptea, cerul va fi variabil la senin cu înnorări în vestul şi nordul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla mai tare intensificări în zona montană, iar ziua, la cote mai reduse, şi în celelalte regiuni. Spre dimineata, pe spaţii mici în centru, sud şi est se va produce brumă.
LUNI. Temperaturile vor fi în creştere faţă de ziua precedentă îndeosebi în regiunile sudice, ceea ce inseamna maxime de la 8..9 grade Celsius in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei pana la 17 grade Celsius in sudul Munteniei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în jumătatea nordică a ţării unde, local, va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, mai ales spre dimineata, local în centru şi izolat în rest, se va produce brumă.
MARTI. Înnorările se vor accentua începând din sud-vestul ţării, iar aria ploilor se va extinde şi va cuprinde majoritatea regiunilor. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla mai tare la munte dar cu intensificari si in est si sud-vest. Maximele vor fi cam intre 8 si 16 grade.
De miercuri pana la inceputul weekendului temperaturile vor fi in scadere şi vor deveni mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Mai ales miercuri si joi, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Vezi si

VIDEO. Bătaie crâncena între români pe aeroportul Luton din Londra. 17 bătăuși au ajuns în arest. Mai multe persoane, în stare gravă la spital

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol arata un grup de cetateni romani, aflati in zona …