Monday , May 20 2024

Vreme frumoasă în următoarele zile: Termometrele urcă până la 26 de grade

primavara

Meteorologii anunţă o vreme extrem de frumoasă şi caldă în următoarele zile, fiind aşteptate temperaturi de până la 26 de grade Celsius.
Miercuri, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi în toată ţara, astfel încât maximele vor fi in general în limite normale pentru acestă perioadă, adică de la 12 grade în nordul Moldovei până la 22 grade în Câmpia de Vest. Norii acoperă parţial cerul în mare parte a ţării, înnorări mai sunt în nord, în nord-est şi pe la munte însă doar izolat plouă. Vântul mai are răbufniri în majoritate zonelor, fără să fie periculos însă.
Joi, vremea va fi frumoasă, temperaturile continuă să crească şi regimul termic va fi deja peste cel normal în mod normal la această dată în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări după-amiaza şi seara în nordul a Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul suflă mai tare la munte, dar are ceva intensificari peste zi şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul litoralului şi 26 de grade în sud-vest.
Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime pleacă de la 18 grade în nordul Moldovei, poate şi în nordul litoralului şi ajung la 27 grade în sudul extrem. Treptat, însă, instabilitatea atmosferică se va accentua. Dacă în prima parte a zilei cerul e variabil spre seară şi mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează în vest, în nord, în centru şi în nord-est, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În rest abia spre dimineaţă izolat plouă. Pe arii restrânse, la munte mai ales, vor fi cantităţi de apă mai însemnate, iar spre dimineaţă, pe crestele înalte din nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze mari în zonele montane înalte.
Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă şi se va răci faţă de ziua precedentă, mai accentuat în vest, în nord şi în centru unde, valorile termice vor fi sub cele normale, în timp ce în restul teritoriului, regimul termic e apropiat de normal. În timpul zilei vor fi înnorări accentuate şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice în jumătatea de sud şi la munte şi mai puţin celelalte zone. La munte vor fi şi lapoviţă şi ninsori. Vântul suflă alert în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în sud şi mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. De duminică până aproape de jumătatea săptămânii viitoare vremea va fi răcoroasă, mai ales luni şi marţi. Local şi temporar mai plouă, îndeosebi în nord, în est şi în centru.
 
 

Vezi si

Ciclonul care a devastat zone din Europa ajunge și în România. Vor fi averse, grindină și vijelii

 Meteorologul ANM Mihai Huștiu, a declarat că gradul de instabilitate atmosferică este în creștere și …