Thursday , May 13 2021

Vreme deosebit de rece până vineri. Sunt prognozate ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, marți, o avertizare de vreme rea valabilă în toată țara. Temperaturile scad, vor fi intensificări ale vântului, iar la munte sunt anunțate ninsori și lapoviță. Informarea de vreme rea emisă de ANM este valabilă de marți, de la ora 16.00 până vineri, la ora 10.00.

În acest interval, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15 – 25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30 – 40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți și până în seara zilei de miercuri, vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70 – 80 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60 – 65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …