Thursday , February 9 2023

Vreme de COŞMAR în următoarele trei zile: COD PORTOCALIU şi GALBEN de CANICULĂ

canicula

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu şi unul galben de caniculă pentru următoarele două zile.
În ziua de 24 iulie, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în Banat, sudul Crişanei, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Moldovei şi local în Transilvania. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul şi nordul ţării, precum şi la munte.
Pentru ziua de sâmbătă, 25 iulie, ANM a emis următoarele avertizări:
COD GALBEN. În cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.
COD PORTOCALIU. În judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galaţi, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Duminică, 26 iulie, codul portocaliu se mută în sud-estul şi estul României.
COD GALBEN. vremea se va menţine caniculară în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
COD PORTOCALIU. În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
În regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.
 
 

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …