Wednesday , November 30 2022

Vreme caldă în primele zile din octombrie, cu temperaturi de până la 28 de grade. Din 4 octombrie se răcește. Prognoza pe următoarele două săptămâni

În următoarele trei zile vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu temperaturi de până la 28 de grade. În jurul datei de 4 octombri se va răci considerabil, astfel încât în jurul datei de 5 octombrie maximele vor atinge doar 13-16 grade, potrivit meteorologilor.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 30 septembrie – 12 octombrie.
In Moldova, până în 3 octombrie media maximelor termice se va situa între 23 și 27 de grade, iar a minimelor între 10 și 13 grade, apoi se va răci, astfel încât în jurul datei de 7 octombrie media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 14 grade, iar a minimelor să atingă doar 5 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor – temperaturile maxime vor avea o medie între 15 și 18 grade, iar minimele între 6 și 8 grade. Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi, dar mai ales între 2 și 5 octombrie.
La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între 18 grade în 2 octombrie și 6 grade în 5 și în 6 octombrie, în timp ce a minimelor va oscila între 9 grade în dimineața zilei de 3 octombrie și 0 grade în 6 și în 7 octombrie, dimineața. Vor fi ploi aproape în fiecare zi, mai intense în 3 și de 4 octombrie.

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …