Sunday , September 25 2022

"Vrednic este": Liviu Dragnea a primit ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din partea Patriarhului Daniel

sursa foto: gandul.info
sursa foto: gandul.info
Vicepremierul Liviu Dragnea a primit, duminică, la mănăstirea Hurezi, din partea Patriarhului Daniel, ordinul “Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru contribuţia adusă de acesta în renovarea mai multor lăcaşe de cult.
Patriarhul a menţionat faptul că Liviu Dragnea este “un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ţine de cuvânt”.
Viceprim-ministrul Dragnea a declarat că nu se aştepta să primească această distincţie şi că a fost emoţionat când soborul de preoţi, în frunte cu Patriarhul, i-au cântat, conform cutumei bisericeşti, „Vrednic este”.
“Preafericitul Daniel mi-a spus săptămâna trecută că s-ar bucura să fiu şi eu prezent aici. Am venit cu drag aici, pentru că este un loc cu totul deosebit. Am avut şi onoarea să primesc această distincţie, care mă copleşeşte. Nu mă aşteptam, am fost destul de surprins de acest gest. Turismul din România ar putea aduce mult mai mult decât aduce în prezent, avem un potenţial turistic uriaş, neexploatat însă mare parte din el, iar turismul monahal la fel ar putea fi o coordonată a acestui turism, nu doar aici, la Vâlcea, pentru că nu există judeţ în ţara noastră care să nu aibă asemenea locuri sfinte. Să sperăm că în anii următori ne va preocupa mai puţin ura dintre noi şi mai mult ce ar trebui să facem bine pentru ţara noastră”, a spus Dragnea.
Alături de Liviu Dragnea au mai primit distincţii pictori restauratori ai picturii Mănăstirii Hurezi, directorul Direcţiei pentru Cultură Vâlcea, scrie Agerpres.
Totodată, Patriarhul a oferit Mănăstirii Hurezi o parte din moaştele domnitorului Constantin Brâncoveanu şi o icoană uriaşă cu Sfinţii Martiri Brâncoveni.
Mănăstirile Surpatele, Brâncoveni şi Dintr-un Lemn au primit la rândul lor icoane cu fragmente din rămăşiţele pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu.
La Mănăstirea Hurezi, Patriarhul Daniel a oficiat o slujbă religioasă cu ocazia aducerii rămăşiţelor pământeşti ale domnitorului Constantin Brâncoveanu, ctitor al mănăstirii vâlcene, după 300 de ani de la martiriul său din anul 1714.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …