Monday , February 6 2023

Votul pentru înființarea Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, amânat până joi. Dragnea refuza conducerea comisiei

Votul pentru înființarea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a fost amânat până joi. Inițiativa urma să intre în plenul reunit al Parlamentului marți, cel puțin așa anunțate liderul PSD Liviu Dragnea.
dragnea

Discuțiile privind înființarea Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențile din 2009, care urmau să aibă loc marți, s-au amânat pentru joi, a anunțat vicepreşedintele Senatului, senatorul PSDClaudiu Manda.
De asemenea, potrivit lui, se va modifica și componența comisiei, după ce, în ultima vreme, șeful PSD Liviu Dragnea a spus că nu-și mai dorește să conducă această structură.
“Mâine(marți – n.r.) va fi adoptată înființarea comisiei de anchetă. Mâine, după intervenția președintelui în plenul reunit, va fi un plen reunit în care se va hotărî înființarea comisiei, componența, obiectivele și modificări la Regulamentul comun”, a precizat luni Dragnea.
Întrebat dacă va conduce această comisie, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu știu, nu cred. Nu am fost niciodată hotărât. Numai din presă aflam că o să conduc eu comisia”.
Liviu Dragnea a anunţat, în data de 12 aprilie, la Antena 3, că intenţionează să preia conducerea comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea unor instituţii în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009, urmând să verifice dacă preşedintele Camerei Deputaţilor poate prelua preşedinţia unei comisii de anchetă.
 

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …