Wednesday , October 5 2022

Vom avea un `nceput de toamna calduros

Prognoza meteo pentru lunile august,  septembrie [i octombrie
Regimul termic al aerului, în luna august, va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în estul, sud-estul [i local în vestul ]\rii, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice, potrivit informa]iilor Centrului European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) furnizate pentru România, în intervalul august – octombrie 2011.
Cantit\]ile de precipita]ii se pot situa sub normele climatologice în sudul, sud-estul [i local în vestul teritoriului, iar în restul ]\rii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.
Centrul europen pentru Prognoza Vremii estimeaz\ pentru luna septembrie temperaturi medii lunare ale aerului la valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ]\rii, unde acestea se pot situa peste mediile multianuale. Cantit\]ile lunare de precipita]ii vor fi fi peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar în sud-estul [i local în sudul ]\rii, acestea pot fi apropiate de valorile normale.
Pentru luna octombrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de mediile multianuale pe aproape întreg teritoriul, exceptând sud-estul [i local în vestul ]\rii, unde temperaturile medii vor fi peste normele climatologice. Cantit\]ile de precipita]ii vor avea valori apropiate de mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor, iar
în vestul, centrul [i nordul ]\rii, acestea pot dep\[i normele climatologice lunare.
ANM precizeaz\ c\ aceste informa]ii nu exclud posibilitatea apari]iei unor situa]ii cu valori extreme de temperaturi sau cantit\]i mai mari de precipita]ii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
Prognoza meteorologic\ sezonier\ se elaboreaz\ cu anticipa]ie de 1-6 luni având un caracter orientativ [i grad de realizare de peste 60-65%. Aceste estim\ri sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) [i mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.
Informa]iile pentru România furnizate de Centrul european pentru Prognoza Vremii au fost publicate pe site-ul Administra]iei Na]ionale de Meteorologie, la începutul lunii august.   (Agerpres)

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …