Friday , December 2 2022

Vom avea o vara caniculara si secetoasa. Prognoza pana la toamna

canicula2

Meteorologii anunta o vara caniculara si secetoasa, mai ales in regiunile de sud si sud-est ale tarii, potrivit prognozei extinse pentru urmatoarele trei luni.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza pentru intervalul iulie – septembrie.
Iulie
In a doua luna de vara, vremea va fi mai calduroasa decat in mod normal in aproape toata tara, iar cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in special in zonele sud-estice, sudice si vestice. Media multianuala a lunii iulie este de 20,2 grade Celsius.
In acelasi timp, cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului, specificul perioadei fiind de 77,8 litri pe metru patrat.
August
Vom avea parte de o vreme fierbinte si in acesta luna in cele mai multe dintre regiunile tarii. Mai norocosi sunt locuitorii din zonele nordice si centrale, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, de 19,7 grade in medie.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi fi sub medie in cea mai mare parte a tarii, iar in sud-estul si sudul teritoriului se vor inregistar cele mai scazute valori, in conditiile in care media multianuale este de 64,7 litri pe metru patrat.
Septembrie
Temperatura aerului va avea valori peste normalul climatologic, de 14,8 grade, in sudul si estul teritoriului si local in celelalte zone.
Precipitatiile vor cadea in cantitati in general apropiate de specificul perioadei, de 55 de litri pe metru patrat, in regiunile centrale si nordice, insa vor fi deficitare in restul teritoriului.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …