Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

reportersite
24 septembrie 2015, 14:07

vwMinistrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat, joi, ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si pe masinile din Europa.

Volkswagen va anunta public incepand de vineri cine sunt cei responsabili de manipularea testelor, informeaza Reuters, citand doua surse familiarizate cu acest caz.

Sursele afirma ca board-ul de supraveghere al fabricantului de masini nu doar ca va anunta un succesor dupa demisia lui Martin Winterkorn, in cadrul unei intalniri, dar va incepe sa dezvaluie si numele vinovatilor in acest caz, relateaza Sky News.

Joi, actiunile BMW au scazut cu peste 9,3% la Frankfurt, dupa ce AutoBild, publicatie a tabloidului Bild, a scris ca un model BMW depaseste cu mult limitele europene de emisie de gaze poluante, informeaza Bloomberg.

Scandalul VW ameninta si Seat, din Spania. Ministrul spaniol al Industriei, Jose Manuel Soria, a lansat o ancheta, dupa ce Seat a recunoscut ca o parte dintre masinile sale au motoarele modificate.

Filiala producatorului german ar fi instalat circa 500.000 de motoare modificate la fabrica sa din Martorell, langa Barcelona, informeaza editia spaniola a The Local, care citeaza cotidianul El Pais.

Intr-un email transmis cotidianului, Seat admite ca a echipat o parte dintre vehicule cu motoare Volkswagen EA189. Compania afirma insa ca modelele aflate in prezent la vanzare se supun legislatiei UE.

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a aratat ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Ca urmare a scandalului, seful grupului auto, Martin Winterkorn, a demisionat, miercuri, precizand ca e socat de evenimentele din ultimele zile.

ziare.com