Thursday , June 20 2024

Voiculescu ramane definitiv in inchisoare. Nu mai are nicio cale de atac

voiculescu

Dan Voiculescu ramane definitiv in inchisoare dupa ce, marti, un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins ultima cale de atact, recursul in casatie.
Condamnat la 10 ani de inchisoare si confiscarea averii, in august 2014, Dan Voiculescu a formulat mai multe cai exceptionale de atac, dar rand pe rand i-au fost respinse toate, informeaza Realitatea TV.
In aceste conditii, Dan Voiculescu va ramane definitiv in spatele gratiilor si abia dupa ce va executa cinci ani de inchisoare va putea cere eliberarea conditionata, pentru ca are peste 60 de ani. De cand a fost condamnat, Dan Voiculescu nu a mai fost vazut, la termenele din instanta fiind doar reprezentat de avocati.
In urma cu trei saptamani, Curtea de Apel Bucuresti a respins si cererea de anulare a pedepsei.
Inainte de aflarea deciziei, avocatul fondatorului Intact, Gheorghita Mateut, a sustinut din nou ca judecatorii care l-au condamnat la Dan Voiculescu “s-au grabit sa judece”, iar “graba nu trebuie confundata cu durata rezonabila”.
“Din intreaga atitudine a judecatorilor s-a observat foarte limpede ca nu ii interesau actele dosarului, probele, ii interesau doar sa finalizeze cat mai degraba si sa dea o solutie – cea de condamnare, ceea ce este absolut inadmisibil”, a spus acesta.
Daca ar fi fost admisa contestatia, judecatorii puteau decide eliberarea lui Voiculescu si rejudecarea apelului din dosarul ICA.

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …