Friday , October 22 2021

Vlad Voiculescu despre Spitalul Foișor: Decizia de a deveni spital COVID era luată de un an. Toți pacienții au avut de ales între a fi transferați sau a merge acasă

Vlad Voiculescu a organizat duminică o conferință de presă în care a precizat că Spitalul Foișor nu se află în administrarea Ministerului Sănătății, sugerând că cineva ar fi avut interes, în scop politic, să blocheze procedura de evacuare a pacienților, mai cu seamă că decizia privind includerea Spitalului Foișor în circuitul unităților Covid-19 era semnată și se știa despre ea de un an de zile. El a spus că unitatea medicală este în subordinea Primăriei Capitalei, iar managerul a fost numit de Gabriela Firea. În replică, premierul Cîțu a spus că fiecare pacient din Romania are legătura cu Ministerul Sănătății.


„De un an de zile era semnată decizia privind includerea Spitalului „Foișor” în circuitul Covid-19, discuțiile nu sunt din ziua de vineri, ci sunt de un an de zile. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID, pentru că de acele locuri depindea și depind în continuare viața unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite au venit ultimele și cu întârziere”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Spitalul Foișor nu este sub autoritatea MS, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe româmește, MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

„Nu vreau să fac procese de contiință, aș spune doar că este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, și este cât se poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic”, a mai adăugat Voiculescu.

În replică, Florin Cîțu a spus că „fiecare pacient din România are legătura cu Ministerul Sănătății”.

„De mâine toți pacienții externați de la Spitalul „Foișor” care au nevoie de tratament/controale medicale vor fi contactați în termen de 24 de ore, urmând să fie programați la Spitalul „Agrippa Ionescu”. Toți pacienții de la Spitalul Foișor au avut de ales în a fi transferați la un alt spital din Capitală și din țară sau în a merge acasă. Toți pacienții au avut de ales între a fi transportați acasă cu ambulanța sau cu aparținători. Sunt 12 pacienți care au fost transferați la spitale din Capitală și din țară”, a explicat ministrul Sănătății.

surse: Digi24, G4Media

 

Vezi si

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, peste 60.000 cu prima doză

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste …