Sunday , December 4 2022

Virusul ucigas a ajuns in SUA. A fost confirmat primul caz de imbolnavire, in Seattle. 9 decese in China

Un calator din China a fost diagnosticat in orasul american Seattle cu coronavirusul provenit din orasul chinez Wuhan, a declarat marti un oficial al Centrului pentru Preventia si Controlul Bolilor din Statele Unite.

Noul coronavirus a fost identificat prima oara in orasul Wuhan, din centrul Chinei, si s-a raspandit in Beijing si Shanghai.

Numarul deceselor provocate de infectarea cu virusul 2019-nCoV, descoperit in China, a ajuns la 9, iar oficialii din aceasta tara avertizeaza ca el poate suferi mutatii si ca se poate raspandi mai mult.

Autoritatile sanitare chineze au declarat, miercuri, ca cel putin 440 de cazuri au fost confirmate in tara si ca cele trei noi decese au fost semnalate in provincia Hubei, a carei capitale este Wuhan, orasul in care a fost depistat virsului la finalul anului trecut, potrivit CNN.

Saptamana trecuta, Centrul pentru Preventia si Controlul Bolilor din Statele Unite a inceput sa controleze calatorii din China, pe trei aeroporturi. Pe langa Statele Unite, au mai fost raportate cazuri in afara Chinei in Coreea de Sud, Thailanda si Japonia.

Noul virus aparut luna trecuta in China a facut sase victime in orasul Wuhan (centru), cu doua mai mult decat indica precedentul bilant, a anuntat marti primarul acestui oras aflat in centrul epidemiei.

Intervievat de televiziunea de stat CCTV, Zhou Xianwang a precizat ca un numar total de 258 de persoane au fost infectate in orasul sau, iar 227 primesc inca tratament.

Tot marti, autoritatile din China anuntasera identificarea a 77 de cazuri noi, intr-un moment in care multe alte tari din Asia isi intensifica controalele in fata raspandirii noului virus, asemanator SARS, dupa ce acesta fusese la persoane din Japonia, Coreea de Sud si Thailanda.

In total, exista 291 de cazuri confirmate si 922 de pacienti raman sub observatie in spitalele din China, au anuntat marti autoritatile sanitare din aceasta tara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) se va reuni, miercuri, pentru a decide daca va declara epidemia drept o “urgenta de sanatate publica de preocupare internationala”.

ziare.com

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …