Thursday , December 7 2023

Virusul periculos din China se transmite de la om la om si se raspandeste cu rapiditate

Oficialii chinezi au recunoscut că virusul care afectează mai multe orașe din China se poate transmite de la om la om. Este confirmarea de care se temeau cel mai mult experții Organizației Mondiale a Sănătății.

Noul virus din China a provocat un al treilea deces şi a început să se propage pe teritoriul chinez, inclusiv la Beijing. În decurs de câteva zile, numărul îmbolnăvirilor a crescut de 3 ori.

Vorbim despre un coronavirus din familia celui care în 2002 a provocat epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever şi a ucis peste 900 de oameni.

Primele îmbolnăviri au apărut luna trecută într-o aglomerare urbană de 11 milioane de locuitori, la Wuhan. Între timp a fost dus de călători şi în Coreea de Sud, Thailanda şi Japonia. Până acum sunt peste 200 de cazuri confirmate.

„Autoritățile sanitare au ținut cetățenii informați în privința epidemiei și a întregii situații. Vom colabora cu ceilalți pentru a ține epidemia sub control și a proteja sănătatea la nivel global”, spune Geng Shuang, ministrul chinez de Externe.

 

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …