Sunday , June 26 2022

Viorica Dăncilă se întâlnește mâine la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis

iohannis-dancila

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o marți pe Viorica Dăncilă la o discuție la Palatul Cotroceni, au declarat pentru G4Media.ro reprezentanții Administrației Prezidențiale. Întâlnirea va avea loc miercuri, după ora 10.00, potrivit sursei citate.
Întâlnirea are loc pe fondul discuțiilor din coaliția de guvernare pe tema unei OUG pentru amnistie și grațiere.

Surse politice au precizat pentru Hotnews că președintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dăncilă pentru a avea o discuție în contextul informațiilor legate de o posibilă ordonanță de urgență. Cei doi au convenit ca întrevederea să aibă loc mâine.
Executivul are programată azi o ședință care ar urma să înceapă la ora 14.00. Ordinea de zi nu a fost făcută publică, dar au existat informații referitoare la intenția de a adopta o ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia.
Liviu Dragnea a negat însă această variantă.
Președintele a mai încercat să blocheze adoptarea OUG 13, în ianuarie anul trecut. Atunci, el a ales să participe și să prezideze ședința de guvern. ”Sunt doi elefanți în încăpere, dar nu se văd: amnistia și modificarea Codurilor penale”, spunea atunci Iohannis.
Mult contestata OUG 13 avea să fie emisă ulterior, într-o ședință programată seara târziu, fără ca OUG 13 să figureze pe ordinea de zi oficială, și a generat imediat proteste de stradă. La presiunea protestatarilor, guvernul condus de sorin Grindeanu a abrogat OUG 13.

 

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …