Monday , September 26 2022

Viorica Dăncilă anunță OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, au făcut declarații cu privire la cazul de la Caracal.

Premierul a anunțat că va da o ordonanță de urgență, pentru ca în cazul criminalilor, pedofililor și violatorilor să fie dată și pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Declarațiile făcute de Viorica Dăncilă:

”Astăzi s-au împlinit 2 săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Tragedia de la Caracal ne-a adus în față imaginea unei cruzimi inimaginabile, care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să aducem un adevărat război. Ne-a arătat că trebuie să schimbăm legi, reguli, oameni din funcţii, atitudini. Nu am ezitat şi nu voi evita să fac aceste schimbări.

Am demis întreaga conducere a instituţiilor responsabile şi pe toţi cei care au gestionat atât de greşit acest caz.

Există anchete pentru modul în carea aceşti oameni au acţionat. Cine îşi bate astfel joc de instituţia pe care o reprezintă pleacă. Iar cine trebuie să suporte implicaţiile legale pentru greşelile lui, o va face.

Sunt mulţi profesionişti şi oameni dedicați în acest sistem, să nu ne pierdem încrederea în ei şi instituţiile pe care le reprezintă.

Am instituit totodată un grup de lucru inter-ministerial privind 112, care a elaborat un pachet de 14 măsuri, pe care le vom pune în aplicare pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice.

Simultan, am lansat în dezbatere publică un proiect de lege care aduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru căutarea acestora.

Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul de infracţiuni grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

Voi da ordonanțele de urgență necesare şi voi trimite adrese către preşedinţii celor două Camere pentru convocarea în sesiune extraordinară.

Aceste modificări trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru.

Am spus că vreau sancţiuni pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.”

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …