Thursday , February 2 2023

Viorel HREBENCIUC, PUS SUB ACUZARE pentru trafic de influenţă la CNA

hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc este audiat, la această oră, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta este acuzat că ar fi făcut anumite intervenţii la CNA. Surse judiciare au confirmat, pentru Realitatea TV, că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile care-i sunt aduse întru-un dosar care vizează posibile fapte de corupţie.
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul legat de presupuse intervenţii la CNA în favoarea primarului Gheorghe Ştefan, cu scopul obţinerii licenţei pentru un post TV.
Hrebenciuc a ajuns la DNA în jurul orei 11.30 şi a declarat, la intrare, răspunzând unei întrebări, că nu are calitatea de a spune dacă va fi sau nu pus sub învinuire în acest dosar.
Deputatul PSD a fost audiat de procurori, în acelaşi dosar, şi la 25 iulie, când a spus că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).
Întrebat atunci, la intrarea în sediul DNA, în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.
Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: “Da’ de unde”.
De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: “Niciodată”.
Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.
În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.
În acest dosar, la DNA au fost audiaţi preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …