Friday , December 2 2022

Violente in Egipt: Calugarite luate prizoniere de razboi, femei crestine agresate sexual

egipt1

Violentele din Egipt continua si se extind. Islamistii au comis cateva acte incredibile dupa ce cateva sute de oameni din randul lor au fost omorati.
Dupa ce au dat foc unei scoli franciscane, acestia au scos pe strazi trei calugarite si le-au prezentat drept “prizoniere de razboi”, scrie CBS News. Alte doua femei care lucrau in scoala respectiva au fost agresate sexual de atacatori.
Islamistii au atacat mai multe cladiri in care crestinii isi defasurau afacerile. Actele lor par sa dea un semnal catre minoritatea crestina de a sta departe de activismul politic din Cairo.
Crestinii au suferit numeroase discriminari din partea islamistilor in Egipt. Dupa demiterea de la conducerea tarii a presedintelui Mohammed Morsi, ei au avut si mai mult de suferit.
Violentele au fost provocate de Fratia Musulmana. Mai mult de 40 de bisercii au fost devastate si incendiate, iar alte 23 au fost grav afectate in urma unor atacuri. Totusi, in alte locuri, crestinii s-au aliat cu musulmanii moderati pentru a apara alte biserici si manastiri in fata unor alte atacuri.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …