Thursday , September 28 2023

Violatorul a doi copii de 11 și 13 ani, dintr-un centru de plasament, a fost arestat. Copiii, scoși de pompieri pe geamul apartamentului

Un bărbat din Galaţi a fost arestat pentru 30 de zile, după ce ar fi abuzat sexual doi minori, de 11 şi 13 ani, de la un centru de plasament din oraş, informează, marţi, reprezentanţii IPJ Galaţi, transmite Agerpres. Bărbatul a primit ulterior mandat de arestare pentru 30 de zile.

politia, masina noua Obiectiv

Potrivit primelor cercetări, cei doi copii aflaţi în custodia Centrului de plasament „Dumbrava minunată” din Galaţi îl cunoşteau pe bărbat şi au fost de acord să meargă la el acasă, într-o garsonieră din cartierul „Dunărea”, unde au fost agresaţi sexual.

Anchetatorii au aflat că cei doi minori părăseau adesea centrul de plasament şi cerşeau în pieţele din cartier, unde l-au şi cunoscut pe agresor.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în condiţiile în care există suspiciuni că bărbatul ar fi molestat şi alţi minori.

Potrivit sursei citate, la data de 15 noiembrie, poliţia a fost sesizată de instructorul de serviciu al unei case de tip familial, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că doi minori instituţionalizaţi, de 11 şi 13 ani, ar fi închişi în apartamentul unui bloc, de pe Bulevardul Dunărea, fără posibilitatea de a ieşi.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la adresa indicată, împreună cu un echipaj de pompieri, cei doi minori fiind extraşi printr-o fereastră a apartamentului, cu ajutorul pompierilor.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi minori ar fi plecat voluntar, în urmă cu o zi, din casa de tip familial unde erau instituţionalizaţi, şi ar fi rămas peste noapte în apartamentul respectiv, împreună cu un bărbat, de 32 de ani, pe care îl cunoşteau.

Dimineaţă, acesta ar fi plecat şi ar fi încuiat uşa, iar cei doi minori, rămaşi în locuinţă, l-au sunat pe instructorul casei de tip familial, povestindu-i situaţia în care se aflau.

În continuare, s-a stabilit că, în cursul nopţii de 14 spre 15 noiembrie, bărbatul în cauză le-ar fi oferit minorilor alcool, după care ar fi întreţinut cu aceştia raporturi sexuale.

 

 

Vezi si

ANI: Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef DGA, nu poate justifica o avere de 1,15 milioane de lei

Fostul șef al Poliției Române Cătălin Ioniță , fost șef la DGA în Ministerul de …