Wednesday , April 17 2024

Viktor Orban la București, după 8 ani: Cererea de aderare la Schengen a României e justificată. Decizia UE e greșită și trebuie corectată

Prezent sâmbătă la București pentru semnarea acordului pentru energie cu România, Georgia și Azerbaidjan, premierul Ungariei, Vikor Orbán, a declarat în prezența șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că s-a greșit în cazul României, căreia i-a fost respinsă aderarea la spațiul Schengen.

„Am venit la București, după 8 ani, și văd dezvoltarea care a avut în loc în toată această perioadă. Vreau să-i felicit pe prietenii din România și să le spun că cererea lor de aderare la Schengen este justificată. Decizia Uniunii Europene a fost greșită și cred că ar trebui corectată.

Eu îmi asigur prietenii din România că pot conta pe noi, Ungaria, în privința acestui obiectiv”, a comentat Vikor Orbán, prezent la întrunirea semnării acordului în domeniul energiei, între guvernele din Ungaria, Azerbaidjan, Georgia și România.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …