Sunday , February 5 2023

Viitorul vicepremier si ministru al Culturii si-a trecut in CV limba romana ca limba straina

rozalia-biro

Rozalia Biro, desemnata de UDMR sa preia mandatul de ministru al Culturii si pe cel de vicepremier in guvernul Ponta de la 1 august, si-a trecut in CV limba romana la sectiunea “limbi straine”.
Astfel, printre celelalte informatii legate de activitatea profesionala si politica, Rozalia Biro a trecut in CV la sectiunea “cunostinta de limbi straine” doua limbi: engleza – nivel mediu si romana – nivel superior.
“Pentru doamna care va conduce ministerul Culturii si va fi vicepremier in Guvernul Romaniei, limba romana este o limba straina”, a subliniat, joi, intr-o emisiune la Antena 3 fostul ministru al Culturii Gigel Stirbu, deputat PNL.
De altfel, cunoasterea deficitara a limbii romane a facut-o pe Rozalia Biro, in 2010, victima unei farse radiofonice.
Intrebata la un post de televiziune despre “copiii bipezi”, aceasta a confundat bipezii cu cersetorii. Prin urmare, a declarat ca “majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localitati” si ca pe strazile din Oradea mai pot fi gasiti doar “cativa”, pentru ca Politia Comunitara i-a ridicat pe ceilalti. Mai mult, Rozalia Biro, care este mama a doi copii, a spus ca nu are “niciun biped in familie”.
Conducerea UDMR a anuntat saptamana trecuta ca presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, renunta de la 1 aufust la functiile de ministru al Culturii si vicepremier, urmand sa candideze la presedintia Romaniei.
In locul sau, UDMR a desemnat-o sa ocupe cele doua pozitii in Guvernul Ponta pe Rozalia Biro, presedinta organizatiei de femei.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …

One comment

  1. asta merita data pe razatoare !