Thursday , April 18 2024

VIDEO: Uraganul Maria a devastat Dominica in proportie de 90% si a ucis 6 oameni. Furtuna se indreapta spre Puerto Rico

dominica

Uraganul Maria, al doua furtuna de putere maxima ce a lovit Caraibele luna aceasta, a ucis cel putin o persoana in Guadelupe si se apropie amenintator de Insulele Virgine si de Puerto Rico, dupa ce a distrus micuta insula Dominica, informeaza Reuters.
Uraganul Maria, inca o furtuna de categorie 5, cu rafale de vant de 280 km/h, s-a napustit miercuri dimineata asupra St. Croix, cea mai sudica si cea mai mare dintre Insulele Virgine
St. Croix, caminul a circa 50.000 de oameni, a fost ferita de ochiul uraganului, ce a trecut pe la marginea sudica a insulei, dar a fost lovita de vanturi si ploi
Guvernatorul Insulelor Virgine a avertizat locuitorii: Iti pierzi viata in momentul in care incepi sa te gandesti cum sa salvezi cativa banuti pentru a impiedica ceva sa cada, sa arda, sa se strice. Singurul lucru care conteaza este siguranta familiei tale, a copiilor tai si a ta. Cat despre restul, uita-le!
Urmatoarea in calea uraganului este Puerto Rico, prognoza fiind ca va fi lovit de ochiul furtunii de categorie cinci in cateva ore. Micile insule Vieques si Culebra ii sunt si ele in cale.
Mii de persoane din Puerto Rico s-au refugiat in adaposturi, oficialii avertizand ca Maria va avea un impact mult mai mare ca Irma.
Informatii inca neconfirmate arata ca cel putin sase persoane au murit si 90% din cladiri sunt distruse in Dominica.

Centrul SUA pentru uragane anunta ca St. Croix este lovita de vanturi cu viteza de 144 km. pe ora si ca rafalele ating si 204 km/h.
Maria una din rarele furtuni de categorie 5, loveste in estul Caraibelor la circa 45 km sud-est de insula St. Croix in Insulele Virgine, teritoriu SUA, cu vanturi de pana la 280 km. pe ora.
Maria, o “posibil catastrofica” furtuna, este asteptata sa aduca vanturi biciuitoare si ploi torentiale ce vor cauza inundatii cand ochiul furtunii va trece pe langa St. Croix marti seara sau miercuri dimineata (ora locala).
HotNews

Vezi si

Rafila: Respectarea programului de lucru în spitale, în criteriile de performanță a managerilor

Modul în care este respectat programul de lucru în spitale va fi introdus în criteriile …