Alte stiri
Roland-Garros: Simona Halep, traseu complicat. Ostapenko în turul 3, Iga Swiatek în optimi
acum 3 hours
Suspiciuni de blat. EBU motivează de ce a anulat votul juriului din România la Eurovision
acum 3 hours
Potrivit sursei citate, doctorii au încercat să-l convingă pe tânăr să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat. Mai mult, medicii i-au cerut ca măcar să nu plece din Timișoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflată la 60 de kilometri de oraș. Pe drum i s-a făcut rău și la scurt timp a murit.
„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AȚI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanță care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate”, a declarat, pentru Opinia Timișoarei, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.
În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, tânărul povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. A spus cum n-a crezut în temutul virus, iar când a fost confirmat s-a tratat singur zile în șir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respiră și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 săptămâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.
Tânărul spunea atunci că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID-19.
“Fiecare decide pentru viață lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”, mărturisea pacientul pe când era încă pe patul din Secția de Terapie Intensivă.
Tags 34% COVID externat mort Obiectiv de Suceava Timisoara
Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …