Friday , May 20 2022

VIDEO. Un tânăr de 34 de ani care nu credea în vaccin a murit imediat ce a fost externat pe proprie răspundere

Un tânăr de 34 de ani nevaccinat, care nu credea în COVID, dar s-au infectat și a ajuns în urmă cu câteva săptămâni în stare foarte gravă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a murit. Medicii au reușit inițial să-l salveze cu eforturi uriașe, după ce a stat zile în șir în Terapie Intensivă, iar când s-a simțit mai bine acesta a cerut pe semnătură să plece acasă, arată Opinia Timișoarei.

coronavirus, decese, Suceava

Potrivit sursei citate, doctorii au încercat să-l convingă pe tânăr să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat. Mai mult, medicii i-au cerut ca măcar să nu plece din Timișoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflată la 60 de kilometri de oraș. Pe drum i s-a făcut rău și la scurt timp a murit.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AȚI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanță care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate”, a declarat, pentru Opinia Timișoarei, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, tânărul povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. A spus cum n-a crezut în temutul virus, iar când a fost confirmat s-a tratat singur zile în șir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respiră și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 săptămâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.

Tânărul spunea atunci că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID-19.

“Fiecare decide pentru viață lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”, mărturisea pacientul pe când era încă pe patul din Secția de Terapie Intensivă.

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …