Tuesday , September 27 2022

VIDEO. Un bloc a ars din temelii la Constanța, parcarea e un cimitir de mașini. 9 oameni la spital, un intubat, 250 evacuați

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Nouă persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate.

ISU Constanţa a fost solicitat să intervină, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc.

Focul a izbucnit de la două maşini, dar s-a extins repede. Incendiul fiind de proporţii, a fost necesară solicitarea de echipe şi de la ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate.

250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au transmis forţele de intervenţie, citate de Digi 24.

Din cei nouă pacienți transportați la spital, joi, în urma incendiului de la Constanța, unul singur se află intubat, cu arsuri de căi aeriene, dar starea sa este stabilă, transmit reprezentanții Spitalului Județean Constanța:

„In urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Judetean au fost adusi 9 pacienti (2 copii si 7 adulti). La nivelul unitatii medicale a fost activat planul alb. Pacientii au fost preluati imediat si investigati de catre echipe medicale multidisciplinare. Un singur pacient a fost preluat pe codul rosu, fiind urgenta majora, cu arsuri de cai aeriene superioare si arsuri de gr II pe 7 % din suprafata corporala. Acesta a ramas internat la chirurgie plastica/terapie intensiva. Este in momentul de fata intubat dar starea sa este stabila. De altfel este singurul pacient care a ramas internat. In cazul celorlalti 8, o femeie a refuzat internarea iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare”, se arată în comunicatul transmis.

În urma incendiului, 37 de maşini au fost avariate, 25 dintre ele aflate în parcare.

sursa foto: ISU Dobrogea

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …