Tuesday , May 11 2021

VIDEO. Trump a criticat premierea cu Oscar a filmului sud-coreean “Parasite”. Replica distribuitorului: E de inteles. El nu stie sa citeasca

Presedintele american Donald Trump a criticat Academia americana de film, la un miting organizat in Colorado, pentru ca a premiat un film sud-coreean, “Parasite”, cu Oscar. In replica, distribuitorul american al filmului, Neon, a scris pe Twitter ca intelege reactia liderului american la filmul subtitrat, pentru ca el nu stie sa citeasca.

Joi, la mitingul din Colorado, Trump a spus: “Cat de prost au iesit Oscarurile anul acesta? Ati vazut?”. Aclamat de public, el a continuat: “Castigatorul e… un film din Coreea de Sud! Despre ce dracu a fost vorba? Avem destule probleme comerciale cu Coreea de Sud. Peste asta, le-au dat premiul pentru cel mai bun film al anului? A fost bun? Nu stiu. Sa avem ‘Pe aripile vantului’. Putem sa readucem ‘Pe aripile vantului’, va rog?”.

El a repetat: “Atat de multe filme minunate… castigatorul e din Coreea de Sud! Credeam ca este cel mai bun film strain, corect? Cel mai bun film strain. S-a mai intamplat vreodata?”.

Neon, compania care distribuie pe plan nord-american “Parasite”, a replicat pe Twitter: “Este de inteles. El nu poate citi”.

Donald Trump l-a criticat si pe actorul Brad Pitt, care a facut referire in discursul lui de multumire – pentru Oscarul la categoria “cel mai bun actor in rol secundar” – la procesul pentru destituirea presedintelui. Trump a spus ca nu a fost “niciodata un fan” al lui Pitt: “S-a ridicat si a facut mici declaratii de destept. Este un mic intelept”.

In timpul galei Oscar, Brad Pitt a spus: “Mi-au spus ca am doar 45 de secunde pe scena, ceea ce este cu 45 de secunde mai mult decat Senatul i-a dat lui John Bolton saptamana asta. Ma gandesc ca poate Quentin (Tarantino, n.red.) va face un film despre asta – in final, adultii fac ce trebuie”.

Anul acesta, “Parasite” a scris istorie. Lungmetrajului lui Bong Joon-ho a devenit prima productie vorbita intr-o limba straina care a castigat trofeul pentru cel mai bun film la gala Oscar. El s-a impus si la categoriile “cel mai bun lungmetraj international”, “cea mai buna regie” si “cel mai bun scenariu original”.

ziare.com

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …