Sunday , December 4 2022

VIDEO. Rachete rusești au lovit pentru prima dată infrastructura critică din regiunea Cernăuți

Rușii au atacat cu rachete, pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, zona Cernăuți, aflată în apropierea graniței cu România.

„În regiunea Cernăuți, infrastructura critică a fost deteriorată ca urmare a unui atac cu rachete”, a anunțat Ruslan Zaparanyuk, guvernatorul regiunii Cernăuți.

În orașul Cernăuți a fost declanșată luni dimineață alarma antiaeriană.

“În niciun caz nu fotografiați locul exploziilor. Așteptați informații oficiale”, a atenționat Zaparaniuk.

Este pentru prima dată când forțele ruse de ocupație atacă regiunea Cernăuți, scriu jurnaliștii ucraineni.

Centrala hidroelectrică Novodnestrovsk, aflată pe Nistru, a fost lovită de rachetele rușilor, devenind inoperabilă, arată informații deocamdată neconfirmate oficial.

Potrivit imaginilor publicate pe Twitter, poate fi observată o coloană mare de fum care se ridică spre cer din zona centralei.

Conform Bucpress, au fost doborâte 44 din cele 50 de rachete ale inamicului rus, lansate în dimineața zilei de 31 octombrie. Pentru prima dată de la începutul invaziei, ocupanții au lansat rachete asupra regiunii Cernăuți. În timpul bombardamentelor masive din dimineața zilei de 31 octombrie s-au auzit explozii și pe teritoriul regiunii.

Ca urmare a atacului teroriștilor ruși, a fost deteriorată infrastructura critică. Utilizatorii rețelelor de socializare din regiunea Cernăuți își exprimă nemulțumirea, unii fiind revoltați de fotografiile și video ce au fost postate de la locul exploziilor de către locuitorii din raioanele de nord ale Republicii Moldova.

Obiecte de infrastructură critică au fost parțial distruse și în regiunile Kiev, Zaporijjia, Cerkasî, Kirovograd și Harkov. Sistemele ucrainene de apărare antiaeriană au doborât 44 din cele 50 de rachete ale inamicului rus, lansate în dimineața zilei de 31 octombrie, potrivit informației difuzate de  Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

O rachetă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană a căzut în Republica Moldova

 O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut luni în extremitatea de nord a localității Naslavcea, raionul Ocnița, aflată la granița cu Ucraina, potrivit Moldpres, agenția națională de presă a Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, în urma incidentului, au fost luate toate măsurile de protecție. Potrivit MAI, în urma cazului, nu s-au înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.  În prezent, efectivele MAI au încercuit zona unde a căzut racheta, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene susțin că nu există pericol de inundații”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Pe 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate au identificat trei ținte aeriene ruse ce au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Cazul a fost înregistrat în timpul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …