VIDEO. O noua gafa marca Viorica Dancila: Se fac stadioanele Rapid si Giulesti. Apoi… Arcul Triumf

reportersite
01 mai 2018, 11:21

dancilaPremierul Romaniei, Viorica Dancila, a lansat o noua gafa in spatiul public, legata de fotbal, dupa ce acum nu foarte mult timp, intr-o sedinta de Guvern, a pronuntat EURO „douazeci-douazeci”.

Prezenta luni intr-o emisiune televizata, Dancila a vorbit despre stadioanele care vor trebui construite pentru EURO 2020 in Bucuresti. Ea a fost intrebata de moderator daca peste doi ani vor fi finalizate cele 3 stadioane, e vorba de Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf, iar seful Guvernului a raspuns:

„Se vor face. Ati vazut ca deja sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid si… (dupa o pauza de gandire).. Giulestiul, Dinamo, Rapid si Giulesti”, a punctat Dancila la Romania TV.

Cand moderatorul emisiunii i-a atras atentia ca stadionul echipei Rapid este chiar Giulestiul de care vorbea, Dancila a rectificat, pronuntand, insa, si de data aceasta incorect: „Dinamo, Giulesti si Arcul Triumf, cel de rugby. Se fac cele trei stadioane”. Moderatorul o completeaza „Arcul de Triumf”.

In aceeasi emisiune, Dancila a avut si o explicatie pentru felul in care a pronuntat Euro 20-20: dupa 9 ani de Bruxelles, unde se pronunta 20-20, „este normal ca acest lucru sa incerci sa il duci mai departe”.

Declaratia completa a prim ministrului Dancila a fost: „Sa stiti ca foarte multi au spus… au vazut in acest lucru o greseala. Ganditi-va ca eu sunt de 9 ani la Bruxelles. La noi se… La Bruxelles exista orizont 20-20, Euro 20-20. Cand 9 ani ai vorbit asa, este normal ca acest lucru sa incerci sa-l duci mai departe. Dar de-acum incolo voi zice doua mii douazeci”.

In programul de modernizare in vederea organizarii Campionatului European de fotbal 2020 au intrat 4 stadioane: Dinamo, Rapid, Steaua si Arcul de Triumf.

ziare.com