Wednesday , February 8 2023

VIDEO: Nicusor Constantinescu, filmat la terasa, in New York, fumand o tigara

nicusor-constantinescu

Nicuşor Constantinescu a fost filmat în timpul unei plimbări prin New York, după ce în urmă cu câteva săptămâni trimitea în ţară înregistrări care îl arătau pe un pat de spital şi documente care arătau cât de bolnav este şi că nu poate veni în ţară.
Nicuşor Constantinescu a fost filmat în urmă cu 2 zile nu la vreun spital sau la consult medical, ci la o terasă din metropola americană, unde fuma şi părea relaxat alături de prieteni, informează România TV.
Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Decizia este definitivă. Instanţa a mai stabilit că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României în perioada 18 iunie – 1 iulie 2014.
Nicuşor Constantinescu a depus, prin intermediul avocaţilor lui, o contestaţie la măsura prin care judecătorii au decis înlocuirea controlului judiciar impus pe numele clientului lor. În sprijinul acestei cereri, apărătorii au adus mai multe acte certificate de autorităţile americane cu privire la îngrijirile medicale primite de Nicuşor Constantinescu.
Avocaţii lui Constantinescu au cerut ca termenul la care baronul de Constanta să se întoarcă în ţară să fie amânat până la 1 septembrie.
“Domnia sa este in imposibilitate de a fi transportat, viata punandu-se in pericol imediat daca acest lucru se va intampla. Datele medicale si tratamentul ce urmeaza a fi facut a fost dovedit din partea tuturor celor trei medici care se ocupa de el, iar perioada la care domnul Constantinescu ar putea veni in tara este improbabila. Exista o atitudine lipsita de profesionalism din partea DNA si cand spun asta ma refer la documente de la departamentul de stat american, statul in care Nicusor Constantinescu este internat”, a declarat Cătălin Dâncu, avocatul acestuia.
Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 iunie, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, determinată de faptul că Nicuşor Constantinescu nu s-a întors din SUA la termenul stabilit de judecători, unde se află la tratament, fiind diagnosticat cu cancer.
Procurorii anticorupţie au invocat faptul că şeful CJ Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse de controlul judiciar, în timp ce avocatul său a susţinut că o eventuală întrerupere a tratamentului i-ar pune viaţa în pericol şi că Nicuşor Constantinescu nu şi-a încălcat cu rea credinţă obligaţiile pe care le avea.
Iniţial, pe 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Nicuşor Constantinescu, însă procurorii au făcut contestaţie.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …