Wednesday , October 4 2023

VIDEO: Klaus Iohannis, stingher la fotografia de familie de la Bruxelles

iohannis CE

Presedintele Klaus Iohannis a parut stingher la traditionala fotografie de familie facuta luni inainte de reuniunea primului Consiliu European organizat dupa referendumul din Marea Britanie.
Pe site-ul Consiliului European a fost publicat un videoclip cu imagini de atmosfera din momentul in care liderii celor 28 de state membre UE, printre care si David Cameron, au venit in sala pentru a face fotografia de familie.
Rand pe rand, liderii europeni isi fac aparitia, discutand intre ei, se saruta pe obraji, se strang in brate si se pun pe dezbatut subiectele fierbinti ale zilei.
In imagini poate fi vazut, printre altii, presedintele Frantei, Francois Hollande, batandu-l usor pe spate pe David Cameron, dupa care cei doi incep sa discute amical, in asteptarea colegilor.
Angela Merkel a venit insotita de Federica Mogherini, sefa diplomatiei europene. O atitudine joviala fata de David Cameron a aratat si premierul Bulgariei, Boyko Borisov, cei doi asezandu-se alaturi de Merkel in partea dreapta a grupului.
Premierul italian Matteo Renzi a intrat in sala odata cu cuplul format din presedintele Parlamentului European si presedintele Comisiei Europene. Martin Schulz si Jean-Claude Juncker au venit la brat, fiind urmati indeaproape de presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Acesta discuta intens cu alti lideri europeni, printre care si premierul Spaniei, Mariano Rajoy.
Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a fost intampinata cordial de presedintele Frantei, Francois Hollande, care a invitat-o sa i se alature, in timp ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a purtat un schimb scurt de replici cu Donald Tusk.
Odata asezati pe postamentul special amenajat pentru traditionala fotografie de grup, liderii europeni au continuat sa schimbe impresii si sa se caute din priviri unii pe ceilalti.
Singurul care a ramas impasibil in tot acest timp a fost presedintele Romaniei. Si-a ocupat inca de la inceput locul pentru fotografie, a zambit scurt la un moment dat, a facut loc celor care s-au asezat in jurul sau, a privit spre obiectivul aparatului si a parasit sala fara a discuta cu nimeni, ca si la sosire.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …