Friday , December 1 2023

VIDEO. Flăcări devastatoare filmate la locul exploziei de la Călimănești. Cauza exploziei

Patru muncitori care lucrau pe șantierul Autostrăzii Moldova au murit miercuri spre joi noaptea la Călimănești, în Vrancea, unde a explodat magistrala de gaze. Alți cinci oameni sunt răniți, iar flăcările care au urmat exploziei au fost vizibile de la kilometri distanță.

Martori au filmat flăcări uriașe cuprinzând locul unde magistrala de gaze a sărit în aer. Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne a activat Planul Roșu de Intervenție și la locul exploziei a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

Explozia a avut loc în jurul orei 1:30, când s-a primit apelul de urgență și a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Conform Ziarul de Vrancea, la șantierul de pe A7 lucrau la acel moment 10 muncitori cu utilaje de săpat, deoarece constructorul lucrează în trei schimburi. Este posibil ca unul dintre utilaje să fi atins conducta magistralei de gaze.

ISU Vrancea a confirmat că magistrala de gaze a fost fisurată în urma lucrărilor pe șantierul Autostrăzii A7. „Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, a transmis sursa citată, potrivit G4media.

video: Ziarul de Vrancea

Vezi si

Ziua Naţională a României. Sărbătorim 105 ani de la Marea Unire

Ziua Naţională a României este sărbătorită în 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …