Friday , December 2 2022

VIDEO: Examenele de licenţă la facultate şi de dizertaţie la masterat vor fi organizate în anul universitar următor, anunţă ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că examenul de licenţă la facultate, cel de dizertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”. Declaraţia vin în contextul în care Anisie a anunţat şi că admiterea la facultate va avea loc după examenul de Bacalaureat de anul acesta, examen care ar putea avea loc în luna iulie, după cum anunţase marţi.
Întrebarea reporterului a fost următoare: !”O scurtă precizare pentru că din conferința pe care ați ținut-o astazi (n.r. marţi, 07.04.2020) nu s-a auzit foarte clar, ce se va întâmpla cu examenele de licență și cele de disertație, cum vor fi ținute acestea?

Monica Anisie: “Examenul de admitere la facultate va fi organizat după ce va fi organizat examenul de Bacalaureat iar celelalte după ce se încheie anul universitar cu bine.”


Anul universitar se încheie în jurul datei de 20 septembrie 2020, fiecare universitate stabilind calendarul exact. Asta în condiţiile în care noul an universitar, 2020-2021 începe în fiecare an pe 1 octombrie.

Asta înseamnă că o întreagă generaţia de absolvenţi de facultate şi de master nu vor putea obţine în această vară diplomele de licenţă şi master, examenelea acestea fiind amânate pentru anul universitar 2020-2021 la o dată care probabil va fi stabilită de fiecare universitate în parte. (Edupedu.ro)

Vezi si

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Ministerul Turismului recunoaşte o nouă Rută Cultural Turistică

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a marcat  Ziua Naţională prin recunoaşterea unei noi rute cultural turistice: …