Tuesday , May 17 2022

VIDEO. Doi polițiști reținuți în cazul bărbatului mort după ce a fost imobilizat de agenți

Doi agenți de poliție au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul în care un bărbat din Pitești a murit după ce a fost imobilizat brutal de polițiști. Autopsia indică drept cauză a morții asfixia mecanică. Polițiștii sunt cercetați pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești, decedat în timp ce era imobilizat de polițiști, a anunțat că doi agenți de Poliție au fost reținuți duminică, pentru 24 de ore.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

Bărbatul de la Piteşti, care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti, a fost asfixiat, a spus, duminică dimineaţă, medicul legist, în urma autopsiei care a fost realizată astăzi. “Cauza morţii este asfixia mecanică”, a declarat medicul legist.
În plus, victima a avut mai multe traumatisme, iar cauza morţii a fost una violentă, a mai precizat legistul cazului de la Piteşti.

Potrivit medicului, nu a fost vorba de un infarct în cazul victimei.

Astfel, potrivit primelor concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști, moartea a fost violentă, iar bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui, a completat legistul.

De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

“Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

A fost deschis doar penal după apariţia, în spaţiul public, a imaginilor cutremurătoare surprinse la Piteşti.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de poliţişti. Iar unul dintre agenţi i-ar fi pus genunchiul pe gât.

Cazul seamănă izbitor cu cel al lui George Floyd, americanul de culoare care a murit după ce a fost bruscat de poliţie.

Cel care a filmat momentul în care poliţistul îl pune la pământ pe bărbatul de 63 de ani a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre ce s-a întâmplat.

Omul spune că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar agentul s-a enervat pe el pentru că vorbea prea tare.

 

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …