Sunday , June 26 2022

VIDEO. Cosmin Prelipceanu, afirmație controversată în direct la Digi 24: „Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”. Reacția ministrului Educației, aflat în platou

Jurnalistul Cosmin Prelipceanu a făcut o afirmație controversată într-o emisiune de la Digi 24 la care l-a avut invitat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În timpul discuțiilor, Prelipceanu i-a spus ministrului că „școala ar trebui să îi scape pe copii de părinții lor”. Afirmația a fost făcută în contextul procentului mic de vaccinare din țară și la situația educației.

Potrivit G4 Media, Prelipceanu a remarcat faptul că ”suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale”, spunând că este ”o problemă de educație” pentru că ”oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte”.

După ce Sorin Cîmpeanu îl aprobă, Prelipceanu continuă spunând că școala ar trebui să îi scape pe copii de părinții lor.

„Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”, a spus Cosmin Prelipceanu. „Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”, a reacționat ministrul. Prelipceanu a insistat, însă, spunând: ”Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

După emisiune, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a cerut patronatului Digi să îl concedieze pe Prelipceanu.

Cosmin Prelipceanu a fost criticat dur și după interviul luat lui Dacian Cioloș. Copreședintele USR PLUS a reproșat după acea emisiune că a fost supus „unui interogatoriu interesant”.

 

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …