Thursday , May 30 2024

VIDEO. Coloană de blindate cu turela „Anubis”, de fabricație românească, filmată în Ucraina

Conform Ukraine Weapons Tracker – cont de pe Twitter care s-a specializat în furnizarea și difuzarea de imagini cu tehnică de luptă folosită pe frontul din Ucraina -, o coloană de blindate turcești dotate cu turela teleoperabilă Pro Optica „Anubis” (de fabricație românească) ce poate folosi mitraliere ușoare sau grele și care e prevăzută inclusiv cu o cameră termală cu sistem de ochire în infraroșu a fost filmată în Ucraina.

Autoritățile române au refuzat, până în prezent, să recunoască public dacă România ajută militar Ucraina în vreun fel. Clipul video, cu o durată de circa un minut, prezintă cel puțin 12 de astfel de vehicule care circulă pe o șosea într-o zonă neprecizată din Ucraina. Turcia a oferit Kievului cel puțin 50 de astfel de mașini blindate în vara anului trecut, conform Digi24.

Luna trecută, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a respins afirmaţiile privind livrarea de arme Ucrainei de către România, precizând că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în țara noastră.

Reacția oficialului român au venit după ce șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, indicase România drept unul dintre principalii furnizorii de armament pentru Ucraina, alături de SUA, Marea Britanie și Polonia.

Vezi si

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță, deblocate de Guvern

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost deblocate prin decizie …