Tuesday , January 31 2023

VIDEO. Bilanț provizoriu al seismului din Turcia: 6 morți și 202 răniți. Un minitsunami a lovit insula grecească Samos

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade a lovit vineri coasta turcă a Mării Egee și mai multe insule grecești, transmite BBC. Orașul turc Izmir a fost lovit din plin, cu clădiri prăbușite.

Bilanțul victimelor a urcat la 6 morți și 202 răniți, potrivit presei turce, citate de G4Media.

Inițial s-a raportat că patru persoane au murit și 120 au fost rănite în Turcia, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență, citat de CNN Turk.

Trei persoane au fost salvate din ruinele unei clădiri prăbușite în Izmir, relatează CNN Turk.

Un tsunami de mici dimensiuni a lovit insula Samos din Grecia și orașul Seferihisar din Turcia, după cutremurul de 7 grade care a lovit coasta Mării Egee. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată cum apa se revarsă și pătrunde printre case.

 

Primarul orașului Izmir, Tunç Soyer, a declarat pentru Hurriyet că 20 de clădiri s-au prăbușit, iar ministrul turc pentru Mediu, Murat Kurum, a anunțat că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături clădirilor.

Cutremurul a fost simțit și la Ankara și la Atena.

Imaginile filmate în Izmir arată clădiri prăbușite, nori de fum și de praf și zeci de oameni care caută persoanele prinse sub dărâmături.

Autoritățile din Turcia au anunțat o magnitudine de 6,6, în timp ce US Geological Survey a anunțat 7. Epicentrul cutremurului a fost localizat la circa 17 km în largul coastei turce, la o adâncime de 16 km.

Seismul s-a simțit puternic și în insula greacă Samos, potrivit presei locale.

Vezi si

Inspectorul Pădurii: Numărul interogărilor a crescut însă apelurile la 112 s-au redus la jumătate

Numărul de interogări realizate de cetăţeni în aplicaţia Inspectorul Pădurii a crescut de la 1,3 …