Friday , May 7 2021

Victor Ponta, vizită-fulger la Chişinău, intr-o delegatie europeana

ponta

Premierul Victor Ponta va efectua o vizită-fulger la Chişinău, anunţă presa din Republica Moldova. Premierul român şi mai mulţi oficiali europeni vor discuta cu liderii partidelor proeuropene despre situaţia din Moldova.
Victor Ponta se va afla marţi la Chișinău, într-o vizită de câteva ore, scrie unimedia.info.
O delegație europeană se va afla marți la Chișinău pentru a discuta cu liderii partidelor parlamentare despre situația politică din Republica Moldova, informează şi Radio Chișinău.
Din delegație vor face parte președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentant al socialiștilor europeni.
Potrivit Radio Chișinău, care citează surse din cadrul formațiunilor proeuropene de la Chișinău, din delegație face parte și premierul român Victor Ponta.
Aceleași surse au precizat că întrevederile politicienilor europeni cu cei din Republica Moldova vor avea loc pe aeroportul din Chișinău.
Vizita delegației europene are loc în contextul negocierilor ce au loc de la începutul lunii decembrie între partidele proeuropene de la Chișinău în vederea formării unei coaliții de guvernare după alegerile de la 30 noiembrie, fără ca cele trei formațiuni implicate în discuții — Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat și Partidul Democrat — să ajungă până în prezent la un acord pentru crearea unei majorități parlamentare.
 
 

Vezi si

Străinii nu mai pot veni la vânătoare de trofee, după cazul ursului Arthur

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat joi seara, la Digi24, că a schimbat regulile privind …