Thursday , December 1 2022

Victor Ponta va fi audiat in dosarul referendumului

ponta-dragnea

Premierul si liderul PSD Victor Ponta va fi audiat ca martor in dosarul referendumului, la solicitarea lui Liviu Dragnea, judecat ca suspect in aceasta cauza.
Si vicepresedintele PSD Mircea Dusa va fi chemat sa dea explicatii in fata judecatorilor, alaturi de 18 coordonatori judeteni ai PSD, care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012 pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.
Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, vineri, cererea depusa de presedintele executiv al social-democratilor la un termen anterior, transmit televiziunile de stiri.
Judecatorii au programat urmatorul termen in dosarul referendumului pentru data de 23 februarie, insa instanta nu a decis momentan cand il va cita pe Victor Ponta.
Seful PSD se va prezenta, cel mai probabil, la termenele viitoare de judecata, dupa ce va fi citat in calitate de martor pentru aparate.
De altfel, prim-ministrul a asigurat ca se va prezenta la audierile in dosarul referendumului, daca va fi chemat.
Asta dupa ce Liviu Dragnea a cerut, la termenul din 5 februarie, audierea premierului Victor Ponta si a mai multor colegi din PSD in aceasta speta.
“Si Ponta, si ceilalti colegi pot aduce informatii importante pentru caz. Ponta este presedintele PSD, daca vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, poate si intrebat si seful partidului”, a declarat presedintele executiv al social-democratilor, dupa patru ore de audieri la Inalta Curte.
Liviu Dragnea a precizat atunci ca Victor Ponta a facut, in trecut, o cerere la DNA pentru a fi audiat in dosarul referendumului, insa procurorii anticoruptie i-au respins solicitarea, asa ca aceasta este o noua incercare.
Presedintele executiv al PSD a fost trimis in judecata, in dosarul referendumului, in octombrie 2013, de catre procurorii DNA, care l-au acuzat ca si-a folosit influenta pe care o avea in partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Mai exact, in calitate de secretar general al PSD, Dragnea ar fi incercat sa atraga cat mai multi alegator la vot, la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Basescu, astfel incat cvorumul sa fie atins cu ajutorul voturilor obtinute in conditii ilegale.
Cu toate acestea Liviu Dragnea a respins in repetate randuri acuzatiile, spunand ca este complet nevinovat.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …