Saturday , February 24 2024

Victor Ponta s-a întâlnit cu directorul CIA

ponta-sef CIA

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită în Statele Unite, a avut, joi, o întrevedere cu directorul CIA, John Brennan.
„Cu acest prilej au fost subliniate progresele în cadrul Parteneriatului Strategic dintre ‎România‬ şi SUA‬. Directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relaţie de colaborare cu SRI şi SIE şi rolul asumat de România în regiune”, precizează Victor Ponta într-o postare pe Facebook.
Victor Ponta și John Brennan au mai avut o întrevedere, în iunie 2013, când șeful CIA a venit în vizită la București.
Deși vizita de patru zile a premierului în Statele Unite are ca scop anunțat întâlniri cu investitorii americani, oficialul român s-a întâlnit, miercuri, și cu secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. Acesta i-a mulţumit lui Victor Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO.
Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, într-o şedinţă de Guvern, că efectuează o vizită în Statele Unite şi că se va întâlni cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american.
Premierul a participat la o masă rotundă organizată de American-Romanian Business Council (AMRO), la Washington. Evenimentul a regrupat companii importante din cadrul acestui consiliu‬, precum ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken, anunță Guvernul. Companiile care se află într-un proces de evaluare a viitoarelor investiții din Europa Centrală și de Sud-Est au fost interesate să cunoască evoluțiile economice recente din România‬. Membrii AMRO vor participa în luna mai la o misiune economică pe care o va realiza Departamentul Comerțului al SUA în România.
Vizita premierului Victor Ponta în SUA durează până duminică.

Vezi si

Rata de sărăcie în rândul tinerilor este de patru ori mai mare în România decât în UE

România avea în 2022 cea mai ridicată rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor …