Tuesday , December 5 2023

Victor Ponta: Ne lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD a lansat un apel către parlamentarii Puterii să susţină moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie. Potrivit lui Ponta, Opoziţia ar mai avea nevoie de doar patru voturi pentru demiterea Guvernului, ceea ce înseamnă că PNL şi PSD ar fi convins 21 de parlamentari să schimbe armele.
„Fac un apel la parlamentarii Puterii să refuze statutul de oi în bănci. Fac un apel să poarte cu responsabilitate ca nişte oameni, nu ca nişte oi închise într-un staul închise de Oprea, Udrea şi Borbely. Am discutat şi astăzi cu parlamentari independenţi şi ai PDL şi am primit promisiuni de susţinere. Pot să vă spun că în acest moment ne lipsesc doar patru voturi. Avem promisiuni ferme că nu vor respecta ordinii lui oaia. Eu i-am numărat, i-am pus pe foaie, ne lipsesc patru voturi. Nu e interesul PSD, PNL să cadă acest guvern, ci al României. Nu vă spun cum îi cheamă pe cei care ne-au declarat că votează pentru că ştiu ce urmează în seara asta: poliţie, gardă financiară, dosar penal. Ce guvern din lumea asta stă la putere având susţinere un vot. Cu cei de la UDMR ne vom vedea în această după-amiază. Cei care vor vota moţiunea de cenzură sunt partenerii noştri. Vă dau un exemplu: un deputat de la domnul Oprea a negociat cu noi şi cu PNL şi a cerut să fie ministru al Agriculturii. Cei care ne cer lucruri pe care nu le pot oferi, nu au ce negocia cu noi”, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă.
Un singur deputat PSD va lipsi miercuri de la moţiunea de cenzură: Victor Surdu, care a fost marţi operat în Italia. „Îi doresc multă sănătate”, i-a transmis Victor Ponta.
Pentru demiterea Guvernului Emil Boc, Opoziţia are nevoie de 236 de voturi din numărul total de parlamentari de 470. Conform calculelor de start, Puterea ar avea 258 de voturi, iar Opoziţia 212, ceea ce înseamnă un avantaj de 24 de parlamentari, plus încă unul, în condiţiile absenţei lui Victor Surdu. Potrivit calculelor enunţate de Victor Ponta, PSD şi PNL ar fi reuşit să convingă deja 21 de parlamentari.
Dintre independenţi, fostul pesedist Tudor Ciuhodaru şi-a anunţat intenţia de a vota moţiunea de cenzură.
Plenul Parlamentului dezbate şi votează miercuri moţiunea de cenzură depusă de PSD şi PNL la adresa Guvernului Emil Boc.

Vezi si

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență

Procurorii DNA Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, …