Monday , December 5 2022

Victor Ponta l-a convins pe Arnold Schwarzenegger să vină în România

Premierul Victor Ponta, aflat la Conferinţa “Implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic” de la Viena, l-a convins pe Arnold Schwarzenegger să vină în România.
“Am vorbit şi l-am convins pe domnul Schwarzenegger să vină în România, pentru că în spatele celebrităţii sale poţi prezenta idei extraordinare, cum e aceasta. Şi el, de altfel, a spus că este conştient că e cunoscut în toată lumea din filme, şi doreşte să promoveze un subiect foarte important, cel al eficienţei energetice”, a scris Victor Ponta pe pagina lui de Facebook.
“Vreau să îi mulţumesc premierului Ponta din România pentru prezenţa lui şi pentru interesul său de a combate încălzirea globală”, a declarat Arnold Schwarzenegger, în cadrul conferinţei.
“Faptul că iau cuvântul după Schwarzenegger e ca şi când m-aş lupta cu el în filme, aşa că am hotărât să “Die Fast” şi să ţin un discurs scurt (…) I-am zis fiului meu de 10 ani că merg la Viena să mă întâlnesc cu Arnold Schwarzenegger să vorbim despre energie. El a zis, bine, întreabă-l despre următorul film”, a mărturisit Victor Ponta.
Conferinţa este organizată sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann şi al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, cunoscut pentru proiectele sale reuşite în domeniul protecţiei mediului, cu sprijinul UNDP, UNEP şi al altor organizaţii din sistemul UN. Inițiatorul este R20, structura creată de fostul guvernator Schwarzenegger pentru a sprijini diferite comunități să implementeze proiecte de dezvoltare durabilă și prietenoasă față de mediu.
Printre participanți se numară și Gustaf Nobel, președintele Nobel Sustainability Trust, Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, membri ai guvernelor UE, specialiști în protecția mediului, reprezentanţi ai mediului academic și ai unor importante companii europene.
Printre subiectele de discuţie care au fost abordate în cadrul acestui eveniment se numără mecanismele financiare inovative pentru investiţiile în protecţia mediului, modalităţi de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor şi strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.
Victor Ponta a susţinut o prezentare cu privire la opţiunile României în domeniul energetic – cu accent asupra energiei „verzi” şi sustenabilităţii – şi direcţiile strategice urmărite de guvernul României în acest sector, iar Rovana Plumb a transmis un mesaj pe tema rolului regiunilor în implementarea noilor soluţii în materie de energie.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …