Thursday , February 2 2023

Victor Ponta îşi poate relua atribuţiile de premier. Iohannis a semnat decretul

ponta guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru incetarea interimatului la şefia Guvernului a lui Gabriel Oprea şi reluarea atribuţiilor de prim-ministru de către Victor Ponta.
“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iulie a.c., Decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.
Premierul Victor Ponta s-a întors în ţară miercuri. Ponta a venit, miercuri dimineaţa, la Palatul Victoria, acesta fiind surprins urcând scările de la Guvern în cârje. Acesta a fost întâmpinat la intrarea în Guvern de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi premierul interimar Gabriel Oprea.
Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.
Conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …

One comment

  1. dati-va demisia

    Pentru ca i-a marit salariul, Iohannis va face orice ii va cere!…
    Din nou o ipocrizie incredibilă!
    Conducatori minjiti….nu mai am incredere in nimeni.