Sunday , January 29 2023

Victor Ponta îşi donează majorarea de salariu clubului Steaua

ponta baschet

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe contul său de Facebook, că va dona majorarea de salariu clubului de baschet Steaua.
”Am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin “faimoasa ordonanţă” către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!”, a anunţat premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.
”Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii, etc. ) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării!”, a mai scris premierul pe Facebook.
Primul ministru adaugă că îi sunt total indiferente comentariile “Propagandei” şi “demagogia unor consilieri prezidenţiali care criticau pe la TV măsura şi acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat”.
Salariile demnitarilor vor fi majorate din 1 august, sumele necesare aplicării acestor creşteri fiind incluse în buget la rectificarea bugetară.
Guvernul nu a rediscutat, marţi, OUG care majorează salariile demnitarilor, deşi premierul Victor Ponta anunţase anterior că “va lua o decizie politică” în acest sens, el exprimându-şi totodată dezacordul faţă de creşterea salariilor demnitarilor înainte de intrarea în vigoare a Legii salarizării.
gandul.info

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …