Friday , December 2 2022

Victor Ponta: Imi propun sa raman in functia de prim ministru. Maine votam respingerea legii amnistiei si gratierii

ponta

“Atat timp cat am sprijinul coalitiei imi propun sa raman in functia de prim ministru”, aanuntat luni premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa. “Nu vreau sa o luati ca o polemica politica, cred cu toata obiectivitatea ca ACL, care e acum reprezentanta opozitiei, inca nu are o echipa guvernamentala si un program care sa asigure predictibilitate si dezvoltare. Intentionez sa continui actul de guvernare alaturi de PSD, UNPR, PC, UDMR si PLR, sa adoptam cat mai repede bugetul. S-a terminat campania, nu schimbam nici cota unica, nu marim taxele, astea sunt armele fiecarui partid, dar vreau ca toata lumea sa stea linistita”, a adaugat Victor Ponta.
Victor Pona a sustinut o declaratie de presa alaturi de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, de seful UNPR, Gabriel Oprea, seful PC, Daniel Constantin, si Calin Popescu Tariceanu.
De remarcat ca a lipsit un reprezentant al UDMR.
Declaratiile lui Victor Ponta:
Avem de pregatit un buget care sa cotninue cresterea economica si masurile sociale.
E evident ca Romania are nevoie de o noua legislatie si logistica privind votul din diaspora.
Ieri au votat aproape 400.000 de romani, daca va exista un acord cu cei de la ACL vreau sa facem o comisie parlamentara si la inceputul lui 2015 sa elaboram legislatia care sa asigura participarea la vot a tuturor romanilor.
O sa incerc sa salvez prestigiul MAE, o institutie fundamentala a statului roman, domnul Melescanu a venit in ultimul moment, a facut tot ce putea sa faca, nu a venit ca sa raman ministru e extern ci a incercat sa ajute pe ultima suta de metri.
S-a muncit foarte mult dar e nevoie de o schimbare de legislatie.
Referitor la PSD, cred ca electoratul a dat ieri un mesaj foarte puternic.
Trebuie sa avem decenta si intelecpciunea sa tacem din gura o perioada, toti.
Domnul Negoita si domnul Vanghelie au pierdut foarte rau in sectoarele pe care le reprezinta.
Trebuie sa intelegem ca suntem cel mai mare partid din Romania dar suntem si partidul care trage cel mai mare vot negativ.
Peste o saptamana, doua, impreuna cu Liviu Dragnea, cu care am facut intotdeauna echipa, putem sa tragem concluzii si sa schimba PSD in directia pe care oamenii o asteapta.
Cu toata autoritatea si sprijinul pe care inca il am in PSD, voi avea grija sa pastram acest partid unit si sa ne despartim drumul de toti cei care doresc altceva in viata sau vor avantaje personale.
Am discutat cu Zgonea, cu Neacsu, maine toata coalitia va vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si pentru incuviintarea legilor justitiei.
E singura cale corecta daca vrem sa avem in continuare o politica europeana, in sensul unei balante a fortelor politice.
Le transmit celor peste 5 milioane de romani care m-au votat ca sunt foarte onorat de sprijinul lor, ma simt foarte obligat fata de ei si voi incerca sa-i reprezinta, sa-i apar si sa-i protejez.
Imi dadea cineva un mesaj ca par trist, bineinteles ca sunt trist
In aceasta seara, zilele urmatoarea o sa stau putin cu familia mea, care sufera mai mult decat mine
Va rog sa nu va suparati, dar nu as vrea sa stau la intrebari acum
Acum, cred ca intrebarile sunt pentru noul presedinte
Pot sa va asigur ca mi-am dorit cel mai mult ca presedintele si premierul sa lucreze impreuna pentru tara
Eu pot sa fac acest lucru si cred ca si dl presedinte poate sa o faca.
HotNews

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …