Wednesday , February 28 2024

Victor Atanasie Stanculescu va fi eliberat, dupa 5 ani de inchisoare

stanculescu

Victor Atanasie Stănculescu va fi eliberat din închisoare, a decis astăzi, o instanţă a Tribunalului Ilfov. Eliberarea a fost decisă pentru bună purtare şi având în vedere starea de sănătate a acuzatului.
Decizia nu mai poate fi contestată.
Tribunalul Ilfov a infirmat astfel o decizie luată anterior la Judecătoria Sectorului 4, care nu a fost de acord cu eliberarea din penitenciar a fostului general.
Victor Atanasie Stănculescu (86 de ani) a executat deja o treime din pedeapsa de 15 ani primită de acesta în dosarul Revoluţiei, conform digi24.ro.
În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav. Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp foştii generali formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale.
Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat pentru a se trata, însă a fost reîncarcerat după ce a fost filmat ieşind dintr-un cazino din centrul Bucureştiului.
Alte cereri de întrerupere şi de revizuire ale pedepsei au fost respinse de instanţă, motiv pentru care Victor Atanasie Stănculescu a trimis inclusiv o cerere de graţiere la Preşedinţie, dar Ministerul Justiţiei a primit aviz negativ.

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …