Tuesday , October 4 2022

Vicepresedintele CJ Cluj a fost trimis in judecata

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în dosarul privind aranajarea unei licitaţii de mentenanţă a stadionului Cluj Arena, în acelaşi dosar urmând să fie judecată şi Aspazia Droniuc, pentru dare de mită, informează DNA.
Potrivit comunicatului, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Bica, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a acceptat promisiunea Aspaziei Droniuc de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informaţii legate de viitoarea licitaţie ce urma a fi organizată de societatea Cluj Arena pentru asigurarea mentenanţa pe anul 2012 la stadionul Cluj Arena.
Consiliul Judeţean Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firmă care este condusă de Plenul Consiliului Judeţean Cluj din care face parte de drept şi Radu Bica în virtutea funcţiei sale de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, precizează DNA.
Societatea comercială a Aspaziei Droniuc are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanţă, iar contractul pe care dorea să îl obţină viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea clădirii, întreţinerea gazonului,etc. Informaţiile legate de această licitaţie îi erau necesare Aspaziei Droniuc întrucât îi asigurau un avantaj faţă de alţi potenţiali ofertanţi şi îi facilitau câştigarea licitaţiei.
Din suma de 20.000 de euro, la data de 31 octombrie 2011, Radu Bica a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, în scopul menţionat mai sus. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 1 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Radu Bica pe un termen de 29 de zile.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 43.000 de lei aparţinând vicepreşedintelui CJ Cluj.
Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală a două persoane faţă de care s-au efectuat acte de urmărire penală pentru infracţiunile de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj, se mai arată în comunicatul DNA.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …