UPDATE: Viaduct prăbușit în Italia, langa Genova. Numarul victimelor a crescut la 35

reportersite
14/08/18 ora:3:56pm

UPDATE: Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul morților ar putea crește, potrivit La Republicca.
Consulatul General al Romaniei la Torino a transmis că a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate și că în prezent ancheta autorităților italiene cu privire la acest incident este în desfășurare.
Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Torino: 39 011 2495775; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 3387568134.

Totodată, dacă aveți informații cu privire la cetățeni români implicați în acest nefericit eveniment vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 3387568134. Sunt active numelele instituite de Prefectură 010/5360637-010/5360654 pentru informaţii şi căutare persoane dispărute.

Tragedie în apropierea orașului italian Genova. O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol, au anunţat serviciile de pompieri, transmite Agerpres. Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii. Sunt cel puțin 20 de morți.

 

pod genova prabusitPresa internațională anunță că sunt cel puțin 20 de morți. MAE roman anunta ca pana acum nu au fost identificati romani printre victime.

O persoană a fost scoasă în viaţă, marţi, dintre dărâmăturile viaductului şi era transportată cu un elicopter la spital, potrivit Ansa, scrie news.ro.

Este „o tragedie imensă”, a declarat ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli.

Sunt sute de pompieri și medici la fața locului.

Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi mare, pentru că sub viaduct există case.

Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii spun că sunt mai multe mașini sub dărâmături și se tem de scurgerile de combustibil și de riscul de explozii. Sunt efective numeroase ale echipelor de interventie la fața locului.

Podul Morandi este construit in anii ’60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta are si ea zeci de metri.

Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Potrivit pompierilor, podul Morandi s-a prăbuşit în jurul orei 12.00 (10.00 GMT), iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie.

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.