Friday , May 31 2024

Veste BUNĂ pentru toţi românii: tratamentul la DENTIST va fi decontat de stat

dentist

Statul decontează din nou tratamentele la dentist, după ce acum un an tăiase finanţarea.
Doar copiii şi beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii, vor avea parte de gratuitate. Ceilalţi vor suporta 40 la sută din factură, potrivit Digi24.ro.
Stomatologii spun că banii sunt oricum insuficienţi: fiecare medic are un plafon de 2.000 de lei pe lună pentru toţi pacienţii.24 de proceduri medicale stomatologice vor fi decontate de Casa de Asigurări începând cu 1 iunie – de la consultaţie, la extracţii dentare sau plombe şi proteze dentare. Bugetul alocat este de 80 de milioane de lei
„Fondurile alocate în cursul acestui an, sau ce a mai rămas din acest an, sunt mai mari decât au fost în anii când s-a desfășurat un contract pe 12 luni”, spune dr. Anci Ionescu, medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Pe hârtie, pare suficient pentru ca românii să aibă o dantură sănătoasă. Numai că medicii stomatologi, cei care vor acorda aceste servicii, au constatat că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par. Vor putea acorda servicii medicale doar în limita a 2.000 de lei pe lună.
„Medicul, pentru un plafon de 2.000 de lei, nu este interesat să intre în contract cu Casa”, afirmă dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Bucureşti. Mai multe aici.
 
 

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …