Thursday , November 30 2023

Vela: Cei care încalcă izolarea vor intra în carantină și își vor plăti singuri cheltuielile. Amenzile au crescut puternic

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seară că persoanele care încalcă regulile de izolare intră automat în carantină și vor fi obligați să suporte singuri cheltuielile. De asemenea, celor care încalcă regulile carantinei li se va mări perioada de carantinare.

”Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină dacă suportă toate cheltuielile pentru carantinare. Dacă persoanele aflate în carantină nu respectă carantinarea, vor intră încă 14 zile în carantină, suportând și ei toate cheltuielile carantinării”, a declarat Marcel Vela.

“Amenzile între 1000 și 10.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, se vor mări de la 2000 la 20000 lei”, a anuntat secretarul de stat Bogdan Despescu.

Acum statul decontează 300 de lei pe zi cheltuieli pentru cazarea și hrana persoanelor aflate în carantină din cauza coronavirusului.

HotNews

Vezi si

Un polițist botoșănean s-a sinucis pe mormântul fetiței sale, Andreea, chiar în ziua de Sf. Andrei

Un poliţist a fost găsit mort, joi, 30 noiembrie, în cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani. …