Tuesday , March 28 2023

Vasilescu (PSD): Legea privind filtrarea obscenităţilor pe Internet va viza site-urile media

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că proiectul de lege privind filtrarea obscenităţilor pe Internet se va referi, cu precădere, la site-urile agenţiilor de ştiri, ale ziarelor şi revistelor, întrucât acestea au milioane de utilizatori, printre care şi copii.
“Am spus că dorim să scoatem înjurăturile de pe forumurile de discuţii şi aici ne vor referi în special la agenţiile de ştiri, la ziare, reviste şi aşa mai departe, cele care au milioane de utilizatori şi unde intră foarte mulţi copii. Nu vrem să impunem niciun fel de cenzură, credem că adminstratorii de site-uri vor putea să facă o anumită autoreglare şi să pună filtre pentru înjurături”, a spus Olguţa Vasilescu.
Ea a arătat că proiectul de lege privind filtrarea obscenităţilor pe Internet va fi lansat în dezbatere publică la jumătatea lunii septembrie.
Olguţa Vasilescu a spus că există şi la ora actuală foarte multe mijloace de informare în masă care folosesc aceste filtre, ea apreciind că acest lucru trebuie generalizat şi reglementat.
“Deocamdată, abia ne-am constituit într-un grup de lucru. Proiectul este luat în discuţie cu forte mulţi factori de răspundere şi cu semnatari ai iniţiativei de aproape un an. Până acum am stat de vorbă cu asociaţii de părinţi, profesori care ne susţin şi care ne-au relatat cazuri în care copii de clasa a opta au intrat pe site-urile unor agenţii ca să vadă cum se va reglementa examenul de capacitate şi au văzut pe forumurile de dicuţii tot felul de mizerii şi atunci ne-au cerut să reglementăm acest domeniu”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Vezi si

Grindeanu: Locomotiva care a cauzat accidentul din Galați a ieșit din revizie tehnică în acea dimineață

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, că locomotiva …