Saturday , December 2 2023

Vasile Blaga şi-a anunţat demisia

Vasile Blaga şi-a anunţat ast\zi demisia din funcţia de ministru al Internelor, demersul său survenind protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale. După ce şi-a anunţat demisia, Blaga a făcut o scurtă prezentare a stadiului la care se află integrarea României în Spaţiul Schengen, precum şi a modului de absorţie a fondurilor europene.

Vasile Blaga a spus că MAI este cea mai serioasă instituţie a statului şi are deplină încredere în toate armele şi structurile instituţiei.

Vasile Blaga a afirmat că şi poliţiştii au dreptul de a protesta, ca toţi cetăţenii, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară, subliniind, totodată, că nu poate accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Ministrul a precizat că la marşul ilegal din 24 septembrie au participat “puţini” din cei 70.000 de angajaţi ai MAI, iar cei care au participat la acest protest au uitat de obligaţia angajamentului faţă de ţară.

Organizatorii marşului ilegal vor răspunde contravenţional, a adăugat Blaga.

Totodată, Blaga a precizat că angajaţii MAI care au greşit vor răspunde conform gravităţii infracţiunilor comise.

“Pe de altă parte, nu pot accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii MAI”, a subliniat Vasile Blaga.

În urma mitingului de vineri, din faţa Administraţiei Prezidenţiale, unde protestararii poliţişti au strigat “Ieşi afară, javră ordinară!”, aruncând cu pet-uri şi caschete, preşedintele Traian Băsescu a anunţat MAI că renunţă la serviciile MAI. Gestul prezidenţial a fost urmat de premierul Emil Boc.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, aceştia au subminat autoritatea statului român.

Şeful statului a menţionat că protestatarii au încălcat legea purtând, la un miting ilegal, uniforme cu simbolurile statului român. El a menţionat că aceştia au subminat autoritatea statului român.

“Ceea ce domniile lor au făcut vineri, cei şase mii de poliţişti, nu s-a încadrat nicicum în obligaţiile pe care ei le au în viaţa de zi cu zi. Cu atat mai mult, încălcarea legii s-a făcut purtând uniforma statului roman şi pe uniformă purtand simbolurile statului roman (…) Cred că cel mai grav lucru din ilegalităţile comise de poliţiştii care s-au angajat într-un marş autorizat este că, pur şi simplu, au subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român, fie că este vorba de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca instituţie, fie că este vorba despre instituţia prezidenţială”, a opinat preşedintele.

Băsescu a subliniat că Palatul Cotroceni, ca şi Poliţia şi Jandarmeria, este un simbol al statului român.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …